متن خبر

تاریخ خبر : ۱۳۹۸/۰۸/۱۱

تعداد بازدید : ۱۲۷

تعداد رای : ۸

خطر خشکسالی شدید در مناطق کشت گندم

اخیراً در مطالعه ای، محققان دریافتند که اگر اقدامی برای کاهش تغییرات اقلیمی صورت نگیرد، تا 60 درصد از مناطق فعلی کِشت گندم در سراسر جهان شاهد خشکسالی های شدید و طولانی مدتی تا پایان قرن حاضر خواهند بود که در نتیجه منجر به عدم امنیت غذایی و به تبع آن عدم ثبات سیاسی و افزایش مهاجرت می شود. مقاله حاصل از این پژوهش در سال 2019 در نشریهScience Advances منتشر شده است.

گرمایش جهانی (global warming) و به دنبال آن تغییرات اقلیمی، از چالش ‌های مهم عصر حاضر به­ شمار می­ آیند که می توانند باعث وقوع نوسانات گسترده‌ ای در شرایط آب و هوایی کره زمین شوند. این نوسانات موجب تغییرات وسیعی در الگوهای آب و هوایی و در پی آن گسترش و تداوم خشکسالی‌ می ­گردد. در نتیجه، انتظار می ­رود که گرمایش جهانی باعث کمبود شدید آب شده که مستقیماً بر محصولات زراعی از جمله گندم، به عنوان منبع اصلی کالری (حدود 20 درصد از کل کالری مصرفی انسان را تأمین می ­کند) و پروتئین تأثیر منفی بگذارد. در واقع، با توجه به الگوهای آب و هوایی امروزه، حتی اگر گرم شدن کره زمین افزایش 2 درجه‌ای نسبت به دمای زمین در قبل از عصر صنعتی شدن داشته باشد، تا 30 درصد از مناطق کشت گندم به طور همزمان شاهد خشکسالی خواهند بود.

 

سونگ فِنگ، استادیار علوم زمین و دومین نویسنده این مقاله اظهار کرد: خطر خشکسالی های متوالی و گسترده در مناطق کشت گندم چهار برابر چیزی است که امروزه دانشمندان شاهد آن هستند. فنگ و همکارانش در این تحقیق، 27 مدل اقلیمی را تجزیه و تحلیل کرده و نشان دادند که ارتباط مستقیم و نزدیکی بین مساحت کل مناطقی که تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته اند و قیمت مواد غذایی در جهان وجود دارد. بدین معنی که هرچه میزان خشکسالی شدیدتر و گسترده تر باشد، قیمت مواد غذایی نیز بالاتر خواهد بود. 

 

به گفته این محققان، اگر تنها یک منطقه در جهان شاهد خشکسالی باشد، قاعدتاً ما نیز تأثیر کمتری را در زندگی خود شاهد خواهیم بود؛ اما اگر در چندین منطقه و به طور همزمان خشکسالی رخ دهد، تاثیر به سزایی بر تولیدات جهانی و قیمت مواد غذایی گذاشته و در نتیجه منجر به عدم امنیت غذایی و به تبع آن عدم ثبات سیاسی و افزایش مهاجرت می ­شود. 

 

این پژوهش توسط گروهی از دانشمندان چند مرکز اروپایی، آمریکایی و استرالیایی انجام شده و نتایج آن در مجله Science Advances از انتشارات ساینس از طریق لینک مقاله قابل مشاهده است.

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نـــام
ایمیل
نظر شما
کارکترهایی که در تصویر می بینید را وارد نمایید. (حساس به حروف کوچک و بزرگ)