تنظیم خصوصیات الکترونی تک لایه WSe2 (۱۴۰۱/۰۲/۱۰)
رشد دوباره پاهای قطعشده قورباغهها (۱۴۰۱/۰۲/۰۴)
آزمایش نمونهای از کره ماه بعد از ۵۰ سال (۱۴۰۱/۰۲/۰۷)
وجود جهانی که جهت زمان در آن معکوس است (۱۴۰۱/۰۱/۲۹)
بهبود کارایی آنزیم روبیسکو در گیاهان (۱۴۰۱/۰۲/۱۸)

روشی جدید برای جوان سازی پوست (۱۴۰۱/۰۲/۲۱)
توالییابی ۳۰۰۰ ژنوم تحت پروژه بیوژنوم زمین تا پایان... (۱۴۰۱/۰۲/۱۳)
درمان سرطان به کمک ویروس های محافظت شده (۱۴۰۱/۰۲/۲۴)
درمان سرطان به کمک ویروس های محافظت شده (۱۴۰۱/۰۲/۲۴)
ویروسهای آنکولیتیک متعددی بهعنوان راهکارهای درمانی سرطان در کارآزماییهای بالینی در حال بررسی هستند، باوجوداین بیشتر آنها از نقص تضعیفکنندهای رنج میبرند. ویروسهای آنکولیتیک محافظتنشده که در گذشته استفاده میشدند بهسرعت بهوسیله سیستم ایمنی بیمار از بین میرفتند. این امر توانایی درمانی آن...
ادامه خبر
روشی جدید برای جوان سازی پوست (۱۴۰۱/۰۲/۲۱)
پژوهشگران روشی را به وجود آوردهاند که میتواند ساعت زیستی سلولهای پوست را ۳۰ سال به عقب برگرداند. این روش سلولهای بنیادینی را از سلولهای بالغ ایجاد میکند و میتواند در آینده برای درمان بیماریهای پوستی به کار گرفته شود.
ادامه خبربهبود کارایی آنزیم روبیسکو در گیاهان (۱۴۰۱/۰۲/۱۸)
اخیراً تیمی از محققان آمریکایی موفق به ارائه روشی برای بهبود فرآیند فتوسنتز در محصولات زراعی شده اند. نتایج حاصل از تحقیقات این محققان می تواند گامی در جهت افزایش سازش گیاهان به تغییرات سریع اقلیمی و در نتیجه افزایش بازدهی محصولات زراعی برای تغذیه 9 میلیارد نفر تا سال 2050 باشد.
ادامه خبرتوالییابی ۳۰۰۰ ژنوم تحت پروژه بیوژنوم زمین تا پایان سال 2022 (۱۴۰۱/۰۲/۱۳)
تلاش جهانی برای نقشهبرداری از ژنوم تمام گیاهان، جانوران، قارچها و سایر حیات میکروبی روی زمین با حرکت از پروژههای آزمایشی به توالییابی در مقیاس کامل در حال ورود به مرحله جدیدی است. این مرحله جدید به نام پروژه بیوژنوم زمین یا EBP شناخته می شود.
ادامه خبرتنظیم خصوصیات الکترونی تک لایه WSe2 (۱۴۰۱/۰۲/۱۰)
به تازگی اقای دکتر میثم باقری، عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه گیلان، با همکاری تیم تحقیقاتی دانشگاه Hunan چین موفق به سنتز تک لایه WSe2 روی بستر طلا شدند و نشان دادند چرخش این تک لایه نسبت به طلا با افزایش دمای بازپخت و استفاده از اتم های ژرمانیوم بین این تک لایه و بستر می توانند راهکارهای مناس...
ادامه خبرآزمایش نمونهای از کره ماه بعد از ۵۰ سال (۱۴۰۱/۰۲/۰۷)
این نمونه شگفتانگیز در جریان آخرین ماموریت ناسا به کره ماه در سال 1972 جمعآوری شد.
ادامه خبررشد دوباره پاهای قطعشده قورباغهها (۱۴۰۱/۰۲/۰۴)
قورباغههای پنجهدار آفریقایی با نام علمی Xenopus laevis همانند انسانها بهطور طبیعی نمیتوانند اندامهای ازدستداده را دوباره رشد دهند. پژوهشگران در مطالعه جدیدی پس از تیماری که تنها ۲۴ ساعت به طول انجامید با موفقیت قورباغهها را وادار کردند تا در ۱۸ ماه اندامهای جایگزین را رشد دهند.
ادامه خبروجود جهانی که جهت زمان در آن معکوس است (۱۴۰۱/۰۱/۲۹)
ممکن است یک کیهان متشکل از ضدماده با تصویر آینهای از کیهان ما وجود داشته باشد
ادامه خبر
کشف ژن عامل مقاومت به قارچ زنگ ساقه در گونه ای علف هرز (۱۴۰۱/۰۱/۲۰)
اخیراً یک تیم بین المللی از محققان موفق به کشف ژن عامل مقاومت به بیماری زنگ ساقه گندم در ژنوم علف هرز وحشی Aegilops sharonensis شده اند. آنها دریافتند که با ایجاد تلاقی بین این گونه علفی و گیاه گندم می توان در برابر یکی از کشندهترین پاتوژنهای گیاهی در گیاهان گندم مصونیت ایجاد کرد.
ادامه خبر
کنترل ژنتیکی پشههای بیماریزا به کمک فناوری کریسپر (۱۴۰۱/۰۱/۱۶)
بیماریهای بسیاری از راه حشرات منتقل میشوند. مالاریا و زیکا از جمله معروفترین این بیماریها هستند. اکنون پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سن دیهگو با بهکارگیری پیشرفتهای مهندسی ژنتیک مبتنی بر کریسپر، سامانههای جدیدی را ایجاد کردهاند که جمعیت پشههای ناقل را مهار میکند. این پشهها سالانه میلیون...
ادامه خبر