
کشف ژنی کلیدی در گیاهان مقاوم به گرما (۱۴۰۰/۰۲/۰۱)
اخیراً محققان آمریکایی موفق به کشف ژنی شدند که به گیاهان در درک گرما کمک می کند. برای تغییر پاسخ گیاهان به گرما، ابتدا باید مکانیسم عملکرد آن ها را درک کرد. به همین دلیل شناسایی ژن عامل ایجاد پاسخ دمایی بسیار مهم می باشد.
ادامه خبرمعماری در اعماق نانومتری چارچوب های فلز-آلی (۱۴۰۰/۰۱/۲۸)
تاثیر قالب های سخت در نانومعماری مورفولوژی و ایجاد نانوحفرات بسیار منظم در چارچوب های فلز-آلی و کاربردهای پیشرفته این مواد، طی مقاله مروری- آموزشی در یکی از پراستنادترین مجلات شیمی مورد بررسی قرار گرفته است. این کار توسط محققانی از کشورمان و با همکاری محققانی از کشورهای ژاپن، اسپانیا و استرالیا ...
ادامه خبر
مولکول GABA و نقش آن در خشکسالی (۱۴۰۰/۰۱/۲۲)
اخیرا تیمی بین المللی از محققان موفق به کشف مکانیسم عمل ماده تنظیم کننده ی باز و بسته شدن روزنه ها و در نتیجه برقراری تعادل آب در گیاهان طی فرآیند خشکسالی شده اند. این ماده نوعی حافظه از میزان خشکی در طول روز را برای گیاهان فراهم می کند.
ادامه خبربروفاین، ضخامتی کمتر از نانومتر، قویتر و پرکاربردتر از فولاد (۱۴۰۰/۰۱/۱۸)
پژوهشگران خبر از کشفی جدید پیرامون مادهای به نام "بروفاین" دادهاند. این ماده از صفحهای شامل بورون و هیدروژن تشکیل شده که ضخامتش به اندازهی دو اتم است.
ادامه خبر
کشف ژن مقاومت گیاهی در ژنوم مگس سفید (۱۴۰۰/۰۱/۱۴)
میلیون ها سال پیش، حشرات شته مانندی به نام مگس سفید بخشی از DNA گیاهان را در ژنوم خود گنجانیدند. اخیراً یک تیم تحقیقاتی نشان داد که مگس های سفید از این ژن برای از بین بردن سموم رایجی که گیاهان برای دفاع در برابر حشرات در خود ذخیره دارند استفاده می کنند که به مگس سفید این امکان را می دهد تا به طور...
ادامه خبرکشفی مهم برای صنعتی کردن ماشینهای الکتریکی (۱۳۹۹/۱۲/۲۲)
پژوهشگران بدون استفاده از کبالتهای گران، کاتدی با ظرفیت بالا گسترش دادهاند که میتواند به صورت پایداری برای صدها بار شارژ و تخلیه شارژ مورد استفاده قرار گیرد. این یافته راه را برای ساخت ماشینهای الکتریکی که مسافتهای طولانی را با استفاده از باتریهای لیتیوم-یون طی میکنند فراهم کرده است.
ادامه خبرتقویت اثر کشش کولونی در مدارهای نانوالکترونیک (۱۳۹۹/۱۲/۱۸)
اثر کشش کولُمبی (Coulomb Drag Effect)، در نقطههای کوانتومی یکی از مسائل مورد توجه محققان فیزیک ماده چگال نظری و تجربی در چند سال اخیر بوده است. یکی از پژوهشگران کشورمان در تحقیقی توانسته است روشی را برای تقویت و کنترل دقیق این اثر در مدارهای نانوالکترونیک ارائه دهد.
ادامه خبرتغییرات اقلیمی و اثرات آن بر باروری درختان (۱۳۹۹/۱۲/۱۶)
اخیراً یک تیم بین المللی از محققان نشان داده اند که درختان جوانتر و کوچکتر که قسمت اعظم جنگل های شرقی آمریکای شمالی را تشکیل می دهند، تحت تأثیر تغییرات اقلیمی تولید دانه را افزایش داده، درحالیکه درختان غالب در جنگل های غربی که مسن تر و بزرگتر هستند به این تغییرات واکنش کمی نشان می دهند. این شکاف ...
ادامه خبرمواد خورشیدی با توانایی «خودترمیمشوندگی» (۱۳۹۹/۱۲/۱۲)
مواد خود اصلاح شونده به موادی گفته میشود که به صورت جزئی یا کامل آسیب وارده به خودشان مثل ترک را بهبود میبخشد و انتظار میرود که خواص اصلی آنها حفظ شود.
ادامه خبراحتمال وجود تعداد زیادی سیاره آبی در کهکشان راه شیری (۱۳۹۹/۱۲/۰۷)
بر اساس مطالعات جدید، زمین، ونوس و مریخ از ذراتی حاوی یخ و کربن تشکیل شدهاند. این کشف این موضوع که ممکن است کهکشان راه شیری مملو از سیارههای آبی باشد را محتمل میکند.
ادامه خبر