متن خبر

تاریخ خبر : ۱۳۹۹/۰۴/۳۰

تعداد بازدید : ۱۱۹

تعداد رای : ۶

گرمایش جهانی و پیوند آن با مقاومت ضدمیکروبی آبزیان

اخیراً محققانی از کشورهای آلمان و فرانسه به مطالعه چگونگی تأثیر گرمایش جهانی و مقاومت ضدمیکروبی در میان آبزیان پرداخته اند. آنها برای نخستین بار پیوندی میان گرمایش جهانی و خطر افزایش مقاومت ضدمیکروبی ایجاد کرده و در مورد پیامدهای استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها هشدار داده اند.

پرورش دهندگان ماهی به منظور درمان بیماری های آبزیان، همواره مقادیر زیادی از مواد ضدمیکروبی را به مصرف می رسانند. بااینحال، تحقیقات نشان داده که در صورت استفاده نادرست، مواد ضدمیکروبی بی تاثیر بوده و رشد باکتری های مقاوم را تقویت می کنند.  

 

بدین منظور، محققان دانشگاه اولدنبورگ (آلمان) و دانشگاه مونپلیه (فرانسه) با همکاری هم به بررسی دلایل افزایش تعداد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها در میان آبزیان پرداخته و اظهار کرده اند که افزایش مقاومت ضدمیکروبی بر تولید ماهیان و نیز سلامت انسان بسیار تاثیرگذار می باشد. همچنین این محققان برای نخستین بار پیوندی میان گرمایش جهانی و خطر افزایش مقاومت ضدمیکروبی ایجاد کرده و در مورد پیامدهای استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها بعنوان تهدیدی برای سلامت انسان و آبزیان هشدار داده اند.

 

آنها به تجزیه و تحلیل داده های حاصل از 400 مقاله علمی در ارتباط با باکتری های آبزی پرداخته و تأثیر دما بر میزان مرگ و میر آبزیان آلوده به باکتری های بیماریزا را مورد مطالعه قرار داده اند. با توجه به نتایج، آنها گرمایش جهانی را تا حدودی مسئول دانسته و اظهار کرده اند که گرم شدن کره زمین باعث رشد باکتری های بیماری زا در استخرهای ماهی می شود.

 

به گفته ی میریام روروئر دانشجوی پسادکتری در دانشگاه مونپلیه، گرمایش جهانی باعث افزایش نرخ مرگ و میر در استخرهای ماهی شده، که احتمالاً به معنای افزایش استفاده از آنتی بیوتیک ها است. بنابراین، باکتری های مقاوم می توانند ژنهای مقاومت خود را به باکتری های غیرمقاومی که انسان را آلوده می کنند انتقال داده و بنابراین منجر به ایجاد بیماری شوند.

 

محققان اظهار کرده اند که نیاز به اقداماتی فوری جهت یافتن جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها است. تحقیقات نشان داده است که برخی گیاهان به طور مؤثری می توانند باعث افزایش ایمنی در برابر بیماری ها در ماهی ها شوند. ازاینرو، استفاده از آنها در استخرهای ماهی می تواند منجر به کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها شود. از طرفی، محققان با هدف کاهش نرخ بیماری در تلاش اند تا سیستم های آبزی پروری مقاوم تر و مبتنی بر اصول آگرواکولوژی را توسعه دهند.

جزئیات این تحقیق در نشریه Nature Communications  منتشر شده است. برای مشاهده این پژوهش، لینک مقاله را کلیک نمایید.

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نـــام
ایمیل
نظر شما
کارکترهایی که در تصویر می بینید را وارد نمایید. (حساس به حروف کوچک و بزرگ)
Captcha