
تاریخ مقاله : ۱۳۹۷/۱۲/۲۶
تعداد بازدید : ۱۹۴۲
معرفی نوبلیستهای پزشکی 2018
جایزه نوبل پزشکی سال ۲۰۱۸ به دو دانشمند کاشفِ یک شیوه جدید مقابله با سرطان با کمک ایمنیدرمانی اعطا شده است. مطالعات پروفسور جیمز پی الیسون از آمریکا و پروفسور تاسوکو هونجو از ژاپن به معالجاتی برای سرطان پیشرفته پوست که می تواند مرگبار باشد منجر شده است.
از سال 1901 تاکنون 109 جایزهی نوبل در پزشکی یا فیزیولوژی اهدا شده است. این 109 جایزه بین 216 پژوهشگر تقسیم شده است. در 39 دوره جایزه به یک نفر اهدا شد. در 33 دوره جایزه بین دو نفر و در 37 دوره جایزهی نوبل پزشکی بین 3 نفر تقسیم شده است. فردریک بنتینگ با 32 سال سن جوانترین دریافت کنندهی نوبل فیزیولوژی به حساب میآید. تاکنون کسی موفق نشده که دو بار نوبل پزشکی را دریافت کند. همچنین تاکنون 12 زن موفق به دریافت جایزهی نوبل پزشکی شدهاند.
برندگان نوبل امسال جیمز پی الیسون و تاساکو هونجو عمر خود را وقف شناخت مکانیزمهای ایمنیشناسی کردند و این دستاوردها منجر به نتایج قابل ملموسی در درمانهای پزشکی امروز شده است. این نکته را باید در نظر گرفت زمانیکه این پژوهشگران این مکانیزمها را بررسی میکردند کسی خوشبین نبود که بتوان از این دستاوردها برای درمان سرطان و بیماریهای دیگر مربوط به سیستم ایمنی بدن در آینده استفاده کرد.